Importanta Invierii lui Cristos


Invierea din morti a Domnului nostru Isus Christos e unul din cele mai substantiale evenimente posibile in istorie care are semnificatii ample si vii pentru fiecare dintre noi, oamenii. 

Invierea Domnului nostru Isus dovedeste cateva lucruri esentiale potrivit Scripturilor: 1) Prin invierea Domnului Isus Christos s-a dovedit ca este Fiu de Dumnezeu Omnipotent. (vezi Romani 1:4)

2) Prin invierea Domnului Isus Christos s-a dovedit implinirea clara a profetiilor VT-ului. (Vechiul Testament) (vezi Luca 24:25-28 si Ioan 20:9)

3) Prin invierea Domnului Isus Christos s-a dovedit ca noi suntem neprihaniti [indreptatiti]. (vezi Romani 4:25)

4) Prin invierea Domnului Isus Christos s-a dovedit ca El este un Preot etern. (vezi Evrei 7:11-15)

5) Prin invierea Domnului Isus Christos s-a dovedit ca e posibila obtinerea nasterii din nou fara de care nimeni nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu. (vezi 1 Petru 3)

6) Prin invierea Domnului Isus Christos s-a dovedit ca va fi o invierea a mortilor. (vezi 1 Tesaloniceni 4:14 si Fapte 24:15-16)

7) Prin invierea Domnului Isus Christos s-a dovedit posibilitatea unei judecati [Judecata de Apoi]. (vezi Fapte 17:30-31)

8 ) Prin invierea Domnului Isus Christos se obtine darul pretios al Duhului Sfant. (vezi Fapte 2:33)

Daca Domnul nostru Isus n-ar fi inviat, credinta noastra ar fi inutila, dar nu numai credinta, Biblia ne invata ca si mersul, alergarea noastra ar fi inutile, zadarnice.

Dar ISUS a inviat, El, parga celor adormiti [morti], caci daca prin om a venit moartea tot prin om a venit si invierea mortilor si dupa cum TOTI mor in Adam tot asa toti vor invia in CHRISTOS dar fiecare la randul cetei lui. Cel intai nascut e Isus, apoi noi ceilalti urmam dupa El. Invierea e foarte esentiala pentru noi, Isus a fost chinuit pe nedrept si chinul Lui pentru oameni, atat pentru ramasita Israel cat si pentru noi, cei altoiti, a fost unul de groaza ce I-a determinat moartea. Caci prin moartea de care a murit, El a murit pentru pacat o data pentru totdeauna, iar prin viata care o traieste dovedit ca e viu, traieste pentru Dumnezeu. Tot asa si noi sa fim morti fata de pacat si vii pentru EL, prin Isus Christos, Domnul si Mantuitorul nostru etern, amin !

Si acum, vreau sa te salut cu un salut extrem de important, dar la care merita sa dam atentie deplina pentru ca e benefic pentru noi, crestinii. “CRISTOS A INVIAT !” Si acest salut frumos nu e pentru ca asa se saluta in perioada asa zisa de Sarbatori de Pasti ci pentru ca El e viu si domneste pe Tron de Slava. Sa nu fie un obicei acest salut ci sa fie o traire si atunci va fi ferice de noi. “ADEVARAT – A INVIAT !” Sper sa fie un raspuns din adancul inimii, meditand atent si traind acest raspuns. A inviat Isus cu adevarat si-n inima ta? Daca da, ferice de tine si poti raspunde clar si frumos “ADEVARAT – A INVIAT !” Domnul sa te binecuvanteze !  

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s